Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?

Explorers (15-18 jaar)

Explorers regelen de meeste dingen zelf: de draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor explorers vaste prik. Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. Op de explorersite zijn allerlei handige hulpmiddelen te vinden wat betreft programmeren en het opzetten van een project.

 

What's in a name?

Iedere groep in de regio heeft haar eigen identiteit en historie. Niet alle groepen noemen explorers daarom hetzelfde. De volgende benamingen komen voor in de regio lek- en IJsselstreek:

Water explorers Admiraal de Ruyter
Explorers Christiaan de Wet
Wilde Vaart - contributieplichtig Cornelis de Houtman groep
Explorers "Die Impeesa's" Jan van Hoof-groep
Wilde Vaart Jan Willem Friso
wilde vaart Kastanujo
Wilde Vaart Olivier van Noort II
Rowans Scouting Die Kantanky's
Explorers Scouting Jorisgroep Oudewater
wilde vaart Scouting Klimopgroep
Sherrows Scouting Reeuwijk
Rowans / Sherpa's Scouting St. Victor
Explorers "De Sherwans" Scouting WILO
Wilde Vaert Waterscouting St. Willibrordus
Wilde Vaart Zeeverkennersgroep De IJssel

Met mede-explorers of Wilde Vaart van andere groepen uit de regio naar Jumpsquare? Zaterdag 9 februari 2019 is dat mogelijk. Een uur lang, van 16:00 tot 17:00 zijn explorers en Wilde Vaart te vinden in Jumpsquare. Hierna wordt er nog gegeten bij één van de deelnemende groepen. 

Ben jij er ook bij? Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Explorers op de kaart