Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?

Bevers (5-7 jaar)

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.


What's in a name?

Iedere groep in de regio heeft haar eigen identiteit en historie. Niet alle groepen noemen bevers daarom hetzelfde. De volgende benamingen komen voor in de regio lek- en IJsselstreek:

Bevers Christiaan de Wet
Bevers Jan van Hoof-groep
Bevers Olivier van Noort II
Bevers Scouting Jorisgroep Oudewater
Bevers Scouting Klimopgroep
Bevers Scouting Moordrecht
Bevers Scouting St. Victor
Bevers Zeeverkennersgroep De IJssel
Bevers Scouting Die Kantanky's
Bevers Scoutingvereniging de Schouw
Bevers-brug Scouting Reeuwijk
Bevers-dorp Scouting Reeuwijk
Land bevers Scouting WILO

Bevers op de kaart

Bever-doe-dag

De Bever-doe-dag is de regioactiviteit voor alle bevers van Regio Lek- en IJsselstreek. Jaarlijks doen minimaal 100 bevers mee. Doe jij met jouw speltak mee aan de Bever-doe-dag? Dan organiseer je een klein deel van deze dag. Wie wat doet wordt onderling afgestemd. 

Voor de Bever-doe-dag is een spelbrochure opgesteld door Scouting Nederland. Deze gebruiken we als handvat bij de organisatie. Naast spelsuggesties staat hierin ook het themaverhaal die als rode draad dient: 

Stanley Stekker heeft nieuwe robots gemaakt. Elke robot lijkt op een bewoner uit Hotsjietonia, alleen heeft Stanley de robots nog niet onder controle en de afstandsbediening werkt niet! Stanley vraagt de bevers hem te helpen bij het repareren van de robots. Gaat het ze lukken?

In 2021 vindt de Bever-doe-dag plaats op zaterdag 19 juni. Locatie en tijd nog onbekend.

Meer informatie volgt.

Voor meer informatie neem je contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.